Recensies Wish Upon

Horror - Thriller - Vanaf 16 jaar

Wish Upon

Be careful what you wish for… In de bloedstollende horror-thriller van de regisseur van Annabelle kan de 17-jarige Clare Shannon (Joey King) samen met haar vriendinnen Meredith (Sydney Park) en June (Shannon Purser) maar nauwelijks overleven in de hel van high school. Wanneer haar vader (Ryan Philippe) haar een oude muziekdoos cadeau doet waarop staat dat elke wens van de bezitter uit zal komen, denkt Clare dat ze niets te verliezen heeft. Ze doet haar eerste wens en tot haar verbazing komt die uit. Eindelijk krijgt ze waar ze al zo lang naar verlangt: geld, populariteit en haar droomjongen als vriend. Alles lijkt perfect - totdat de mensen om haar heen op gruwelijke en gestoorde wijze aan hun eind komen. Nu er bloed aan haar handen kleeft moet Clare van de muziekdoos af zien te komen, voordat zij en al haar dierbaren de hoogste prijs betalen. 

Onderstaand de recensies op Recensies Wish Upon

 1. Recensie van Marita Jose

  Deze horror/fantasie film heeft verschillende schrikmomenten (wat ook in dit soort genre hoort natuurlijk). Door de muziek weet je vaak al dat er iets op het punt staat te gebeuren. Je kunt niet zeggen dat het verhaal echt origineel is, er zijn wel andere films waar iets soortgelijks in gebeurt.

  Het begint heel relaxt en al gauw gebeuren er vreemde dingen in het puber leven van Clare Shannon (Joey King). Joey zet een geloofwaardige puber neer. 

  Het verhaal is niet over de top zoals wel eens gebeurd in horror en dat maakt het mooier om naar te kijken. Er zit een logische lijn in het verhaal.  Sommige stukjes zijn wat voorspelbaar maar niet alles en dat maakt het wel interessant. 

  Hij krijgt een dikke 7 van mij

 2. Recensie van Jeroenk3

  Wish Upon

  Horror. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Als je dan eenmaal in de Whitebox zit, wat een geweldige belevenis is met perfecte stoelen en super goed geluid, en de trailers worden ingestart, zit je er direct midden in. De trailers zijn ook van horror films die uit gaan komen en daarmee wordt de spanning al ingezet.

  De moeder van Clare heeft zich zelf om het leven gebracht. Zij ziet exact dat heftige moment als meisje van 5 jaar. In de jaren daarna hebben zij en haar vader het leven niet meer zo goed op de rit. Vervallen tot het zoeken naar waardevolle spullen in containers, en het minst populaire meisje op school, is het leven zonder glans.

  Tot dat bij één van de containertochten haar vader een Chinese muziekdoos vindt met allerlei tekens. Een doos waar je zeven wensen aan mag vragen waarbij er elke keer na een wens in de omgeving een persoonlijk drama afspeelt. Mooie opbouw, ondanks een mager verhaal. Geen ‘must see’ maar voor de liefhebber een aardige film.

 3. Recensie van ria koekoek

  Wish Upon.

  In het  begin van het verhaal is lastig om te bedenken waar het verhaal naar toe zal gaan, wat ook zorgt dat je nieuwsgierig wordt hoe de film eindigt. 

  De hoofdrolspeelster  Clare speelt haar rol  goed,al valt ze vaak niet op tussen haar medespelers.

  Samen met een aantal goede vrienden speelt ze deze film wel goed al denk je op een gegeven moment wel, gebeurt er nog iets spectaculairs?

  Bij een aantal scene's is het best heftig en dan zijn de geluidseffecten en beelden erg goed gefilmd.

  Bij bepaalde stukken werd de spanning goed opgebouwd waardoor je wel even goed schrok.

  Film die leuk is om een avondje bios aan te besteden.

  Leeftijdscategorie voor 16 jaar en ouder,had ook voor 12 jaar en ouder gekund.

  Genre staat Horror /Thriller maar denk dat de meesten het genre Horror niet nodig vinden ondanks een  paar heftige beelden.

  Het einde is wel voorspelbaar, als je denkt dat de film is afgelopen,toch nog even blijven zitten , want dan komt er nog een stuk waarvan je kan denken dat er een vervolg komt!

  Al met al best leuk gemaakt .

 4. Recensie van MamaEvy

  Wish upon - Een typisch horrorverhaal. Een meisje genaamd Clare, gespeeld door Joey King, krijgt een magische box waarmee ze zeven wensen kan laten vervullen. En eigenlijk valt er niet zo heel veel meer dan dit over de film zelf te vertellen. Het doet een beetje denken aan jeugdhorror, een film die je als tiener waarschijnlijk echt zou moeten of willen zien. Het verhaal zelf heeft weinig diepgang en moet het echt hebben van de spannende momenten. En die momenten zijn er genoeg. Zodra Clare een wens heeft gedaan, de magische box zich opent en de muziek begint te spelen, moet je op je hoede zijn. Je hebt dan overigens nog ruim de tijd om je gezicht te verschuilen achter je handen, want de spannende momenten verlopen soms toch wel moeizaam. Dit zorgt er overigens wel weer voor dat je toch stiekem even tussen je vingers door kijkt om te zien of er al eens wat gebeurd. Ook de muziek zorgt voor de nodige spanning, en schrikmomenten vind je er ook genoeg in de film. Er ontbreekt ook niet aan de nodige humor en dat geeft toch ook wel wat lachmomenten tussen de horrortaferelen door. Hou je van horror dan vind je dit vast geweldig. 

  "Be careful what you wish for..." ;)