Recensies Alien Covenant

sciencefiction / thriller - Vanaf 16 jaar

Alien

Regisseur Ridley Scott keert met Alien: Covenant terug naar het door hem gecreëerde universum. In dit nieuwe hoofdstuk uit de baanbrekende Alien-filmreeks stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. En als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.

Onderstaand de recensies op Recensies Alien Covenant

 1. Recensie van MamaEvy

  Alien Covenant - Hou je van science fiction dan is deze film wellicht een aanrader, maar anders...

  De film komt erg traag op gang. Een echte kennismaking met de personages blijft uit. Ze zijn er allemaal 'zo ineens'. Ook het verhaal word niet gauw duidelijk. Een groep mensen reist af naar een andere planeet. Echter wordt hun reis onderbroken wanneer hun aandacht getrokken wordt naar iets anders, namelijk, een andere planeet. En dit vraagt natuurlijk om problemen. Dat is ook het jammere van deze film. Veelal was het voorspelbaar wat er ging gebeuren waardoor handen al enige tijd van tevoren over ogen en oren hun plaats konden nemen. De schrik is dan uiteraard een stuk minder en niet zo verrassend. Het verhaal op zich is ietwat apart en wat lastig te volgen. Uiteindelijk word langzaamaan alles wel duidelijk, maar dit heeft tijd nodig. De special effects zijn overigens enorm goed. Geen klagen op dat gebied.

  Hou je van science fiction dan vind je dit waarschijnlijk een hele goeie film. Is het niet jouw cup of tea dan weet ik niet of dit een aanrader is. Daarom geef ik de film drie sterren.

 2. Recensie van Marita Jose

  Het verhaal word langzaam opgebouwd en zit wel mooi in elkaar en er zit enige diepte in. Maar als men de vorige Alien films heeft gezien dan weet je eigenlijk al wat er gaat komen.Oke, de omgeving van deze planeet is dan misschien anders, maar het verhaal is veel van het zelfde.

  De acteurs spelen goed en niet te overdreven en de omgeving die men gaat ontdekken is prachtig om te zien, vooral als men net over de planeet vliegt is schitterend , maar het is verhaal is nogal voorspelbaar (niet echt origineel). Er zitten de nodige schrik momenten in, en gelukkig niet over de top (maar voldoende).

  Al met al een geschikte film als je van spanning en horror houd en voor lief neemt dat het wat voorspelbaar is.

 3. Recensie van Samdegeus

  Visueel Sciencefiction spektakel

  Het ruimteschip Covenant is onderweg naar een planeet die geschikt is voor kolonisatie wanneer er iets flink misgaat....  Het verhaal van de film is dun en verre van origineel, maar door verschillende plot wendingen blijf je als kijker wel geboeid. 

  Hoofdrolspeler Michael Fassbender zet een knappe prestatie neer, maar er is weinig ruimte voor de andere personages en je leert ze nooit echt helemaal kennen.

  De film is wel spannend. Niet dat je stijf in je stoel zit overigens. Dat was in de eerste films uit de Alien-reeks wel beter. In Alien Covenant zijn de betreffende scenes net even te voorspelbaar.

  De digitale trucages in de film zijn echter spectaculair. In combinatie met het fantastische geluid in de Dolby Atmos zaal is het, als liefhebber van sciencefiction films, wel de moeite waard om deze film in de bioscoop te gaan kijken.

 4. Recensie van gradsje

  Recensie Jeroen Kolhof 

  Na de geweldige premiere van Alien lang geleden werd het weer tijd om het concept van de plank te halen in Alien, Convenent. Het verhaal komt traag op gang maar bevat spectaculaire filmbeelden met bombastische muziek. De special effects zijn waanzinnig knap gemaakt. Helemaal in Atmos komt hij fantastisch tot zijn recht.

  De film draait om het ruimteschip Convenant dat in zwaar weer ergens tegen aan vliegt. De bemaning ontwaakt en zoekt een plaats om te landen. Wat zullen ze aantreffen ?

  Must see voor de echte fans van SciFi.