Recensies A Dog's Purpose

avontuur / komedie / drama / familiefilm - Vanaf 12 jaar

a dogs purpose

Al van pup af aan zijn Ethan en zijn hond Bailey onafscheidelijk. Samen groeien ze op en door de jaren heen kan Ethan altijd rekenen op zijn hond: om plezier te maken, voor troost en af een toe ook voor een zetje in de goede richting. Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart … en dan komen ze elkaar opnieuw tegen. 

Onderstaand de recensies op Recensies A Dog's Purpose

 1. Recensie van Thantrias

  Een aparte film, dat is zeker hoe je dit zou benoemen. Een filosofische film vanuit het oogpunt van een hond met de hoofdvraag 'Wat is nou de zin van het leven?' en met een goede dosis humor. De film is ontzettend leuk in elkaar gezet en vooral leuk hoe ze de verschillende levensfasen toch emotioneel in elkaar hebben gezet. Voor een dierliefhebber een leuke eyeopener. Opvallend is ook dat voor de film alleen rashonden zijn gebruikt, zonder de rassen daadwerkelijk te benoemen.

  De acteurs zijn leuk gekozen met Britt Robertson als de jonge Hannah en KJ Apa als de tiener Ethan begint de film vooral heel vrolijk en luchtig. Naarmate de film vordert leggen de andere acteurs een wat zwaardere lading op de film en zo luchtig als het begint, eindigt het ook met de volwassen Hannah (Peggy Lipton) en Ethan (Dennis Quaid). Ook de muziek en special effects zijn leuk, maar daar valt nog wel wat meer mee te halen. Met name de beelden van het reïncarneren kunnen gedurende de film wel wat korter. Al met al is het een leuke film, zeker als je graag filosofeert.

 2. Recensie van ria koekoek

  A DOG’S PURPOSE

  Een film over de relatie tussen baas en hond en hoe sterk de band is tussen mens en dier.

  Zitten veel leuke stukken tussen ,vooral de gedachte van de hond zijn soms hilarisch.

  De hond bailey speelt de hoofdrol en beleefd vele avonturen samen met zijn baasjes.

  Soms is het ook best wel even slikken ,als er emotionele dingen gebeuren.

  Ook zit er een leuke actie scene , verder weinig diepgang in deze film.

  Humor verdriet en actie wisselen zich af in deze film .

  De muziek is afwisselend al zit er niet veel in de hele film, maar het repertoire is passend bij de scene’s

  Al met al best een leuke film om te zien .

  En zoals in de meeste films , leven ze nog lang en gelukkig.

  Leeftijd vanaf 12 jaar is wel aan te raden omdat er toch wel scene’s in worden gespeeld die voor jongere te heftig kunnen zijn

 3. Recensie van druivin

  A Dog’s purpose is een grappige film, opgenomen vanuit de ogen van een hond. Je krijgt op een speelse wijze te zien wat er omgaat in een hond en wat er voor hun belangrijk is, wat ze snappen en juist niet. Een grappige meeslepende film die in goede aarde zou vallen bij alle dieren liefhebbers van jong en oud.

  De acteurs hebben hun rol goed neergezet en ook de veroudering is mooi gedaan. Ook de rol van alle honden is erg mooi in beeld gebracht en daarnaast wordt je getrakteerd op zeer mooie omgevingen en natuurlandschappen.

  De muziek en kleding is geheel passend bij het verhaal en de tijd waarin de film zich afspeelde. Hierdoor was het erg prettig kijken en waren de 100 minuten wat deze film duurt ook zo om.

  Een film met een lach en een traan en weer met een diepere betekenis dit zien we vaker voorkomen de laatste tijd in film land. Maar omdat deze film geheel vanuit het oogpunt van de hond was gefilmd vond ik hem uniek in zijn soort.

  Ik heb erg genoten van deze leuke film en raad hem ook zeker een ieder aan. Alleen de 12 jaar en ouder aanduiding snap ik niet bij deze film want heel veel raars of schokkends zit er niet in de film. Ik had hem eerder op 8 jaar en ouder gezet. Maar ik ga hem zeker nogmaals kijken in de bioscoop en als u van dieren/ Honden houd zal ik hem ook zeker eens gaan bekijken. 

 4. Recensie van fvo

  What is the meaning of life ofwel waarom ben je op deze aardbol ? Maar dan gezien vanuit het perspectief van een hond. Als je je dat afvraagt dan is deze familiefilm echt een must.

  En mocht u benieuwd zijn of de ziel van een hond niet verdwijnt maar overgaat naar een volgende hond dan geeft deze film u daar op een humoristische wijze antwoord op.

  De film start begin jaren ’60 van de vorige eeuw met de muziek, de auto’s en hoe het er toen in Amerika uitzag. Bij elk volgend hondenleven is de omgeving weer helemaal aangepast aan zoals het er toen uitzag en zo maak je dus een mooie reis door de tijd. Fraai gefilmd en gedurende de film wordt je af en toe getrakteerd op mooie vergezichten van het Amerikaanse platteland.

  De baasjes van de honden die we volgen maken leuke en minder leuke dingen mee maar zo is het leven, ook voor een hond. Het maakt de film enigszins zoet en voorspelbaar en probeertnatuurlijk af en toe een emotioneel traantje bij de kijker op te wekken maar dat mag geen probleem zijn.

  Met Dennis Quaid is een ervaren rot van stal gehaald die aan het eind van de film mag opdraven. Dan is de cirkel inmiddels zo goed als rond en zoals in dit soort films gebruikelijk is heeft deze aan het eind een belangrijke boodschap voor jong en oud. Vergelijk het met als je de Donald Duck leest want ook daar is voor elke leeftijd wat te leren.

  Trek in een ontspannen filmavond met uw kinderen? Dan is dit zeker een aanrader!