​60 Leerkrachten op gitaarles bij Scala

Meppel/Hoogeveen - Kinderen vinden het vaak fantastisch als hun leerkracht de muziekles begeleidt door een instrument. Scala Centrum voor de Kunsten polste de belangstelling onder leerkrachten voor een korte cursus ‘Gitaar in de klas’ en de enthousiaste reacties zijn overweldigend. 

Muziek in de klas een stuk leuker

60 Leerkrachten meldden zich aan. Inmiddels is de eerste groep gestart met vakdocent Jasper Groen in ’t Woud bij Scala in Hoogeveen. Jasper: ‘De dertien deelnemers doen het heel goed. Er wordt na de eerste lessen wel ‘geklaagd’ over pijnlijke vingers, maar dat hoort erbij’.

Basisakkoorden en kinderliedjes

De gitaar is net als de ukelele een welbekend, betaalbaar en handzaam instrument en redelijk eenvoudig te leren. In 6 lessen maken de deelnemers aan de cursus zich de basisakkoorden eigen die bij vrijwel elk (kinder)liedje te gebruiken zijn. De liedjes die voorbijkomen zijn direct toe te passen in de klas. Muziek en zingen in de klas wordt meteen een stuk leuker.

Korte cursus gitaar en ukelele

In maart en mei starten er nieuwe korte cursussen gitaar en ukelele in Hoogeveen, Meppel en Westerveld. Vakdocenten Frank Boerrigter, Nico Staal en Wilfred Vermeulen staan in de startblokken om deze groepen te begeleiden. Er is nog ruimte voor leerkrachten om aan te sluiten op leslocaties in Meppel en Uffelte. Geïnteresseerden vinden meer informatie en kunnen zich aanmelden via www.ontdekscala.nl. Deelname kost € 55,-. 

De instrumenten worden door Scala beschikbaar gesteld. Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om deze voor een klein bedrag over te nemen om op school te gebruiken. 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.