Onderzoek naar concentratie kinderafdeling en kraamzorg

Hoogeveen - De Treant Zorggroep onderzoekt concentratie van de drie afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde naar 1 van de drie ziekenhuislocaties van Treant. 

DvhN: Ziekenhuizen Treant studeren op één kraamafdeling in Emmen

Bevallen in de ziekenhuizen Hoogeveen en Stadskanaal zou bijvoorbeeld dan op termijn niet meer mogelijk zijn. De verloskunde in Stadskanaal zou dan eerst dicht gaan en die in Hoogeveen zou nog een tijdje met minder capaciteit doorgaan om dan eveneens te sluiten.Bovenstaande is 1 van de scenario's waar volgens raad van bestuur serieus onderzoek naar wordt gedaan.

Vlak voor de jaarwisseling is de kinderafdeling en acute verloskunde in Emmen gesloten vanwege een tekort aan kinderartsen. Omdat het moeilijk is nieuwe kinderartsen aan te trekken, werkt Treant aan alternatieven. Een van die mogelijkheden is dat de kinderafdelingen en kraamzorg geconcentreerd worden in Emmen of andere ziekenhuizen . Treant verwacht dit voorjaar een besluit te nemen over een van de alternatieven. Maar benadrukt dat er nog geen definitieve besluiten zijn genomen. Zie ook Ziekenhuizen Treant studeren op één kraamafdeling in Emmen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.