Opbrengst Pokerrun MC Motorhead voor Kinderafdeling Oncologie Bethesda

Hoogeveen - Vandaag, 26 september 2017, heeft een delegatie van motorclubs een bedrag van € 4.000,- overhandigd aan het hoofd van de afdeling Gynaecologie/Verloskunde Francisca Kramer-Knegt en pedagogisch medewerkster van de kinderafdeling Jessica Boerema van het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. 

De motorrijders werden buiten ontvangen bij het standbeeld van Dokter Piet van der Velde. Onder de goedkeurende blik van het statige standbeeld werd symbolisch het geldbedrag van 4.000 euro in een speciaal koffertje met opschrift ‘Vierde dinsdag in september’ overhandigd.

Daarna bracht de delegatie een bezoek aan de kinderafdeling waar zij Ben Huisjes en zijn dochter Leonie in actie zagen bij het aanbrengen van muurschilderingen die doen denken aan de Drentse natuur, ook de plafonds krijgen daarbij aandacht. Ben Huisjes is illustrator, cartoonist en karikaturist van beroep.

Een aantal projecten op de kinderafdeling kon in verband met de financiële situatie van Zorggroep Treant, waar het Bethesda Ziekenhuis onder valt, niet worden gerealiseerd. Dankzij de opbrengst van de Pokerrun kunnen nu een paar projecten worden uitgevoerd. Het gaat daarbij om de behandelkamer voor de kinderen en een speciale patiëntenkamer voor langdurige opnames die er nu erg wit en steriel uitzien. Kamers waar afleiding een belangrijke functie heeft tijdens de behandeling en het verblijf.

Pokerrun 2017

Op zaterdag 10 juni 2017 werd de 6e Pokerrun verreden, een toerrit van motorrijders voor het goede doel en opgezet door de Hoogeveense motorclub ‘MC Motorhead’ De Pokerrun is een toerrit dit gaat door Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel. (Zie ook: 6e Pokerrun MC Motorhead was enorm succes)

In de editie van 2017 reden bijna 400 deelnemers van een twaalftal motorclubs mee; Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, BikersClub Meppel, NorthEastPolderBikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, DTC Daarle, CMA Hardenberg, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer en MC Motorhead Hoogeveen.

Alle clubs hadden die dag hun eigen clubgebouw geopend en verkochten drankjes en snacks. Zelfs culinaire hoogstandjes zoals English breakfasts en pulled pork ontbraken niet en zorgden voor een onvergetelijke dag. De clubs doneerden hiermee ieder op hun eigen manier een bijdrage aan het goede doel, de kinderafdeling Oncologie van het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. 


Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.