Noordscheschut wint van Tiendeveen op Prent-dorpentoernooi

Noordscheschut - Afgelopen vrijdagavond heeft nieuwbakken 1e-klasser Noordscheschut met 5 – 1 gewonnen van kersverse 4e-klasser Tiendeveen. Noordscheschut miste een handvol basisspelers vanwege vakanties en blessures. Tiendeveen, al enige weken in training, trad met een nagenoeg complete selectie aan. Het was voor beide teams de eerste wedstrijd en dat viel duidelijk aan het tentoongespreide spel af te zien. De eerste helft voerde Noordscheschut licht de boventoon, Tiendeveen balde vrij aardig mee en de teams zochten met 2 – 1 stand de kleedkamer op. De tweede helft nam Noordscheschut het heft steviger in handen en liep zonder hoogstaand te voetballen uit naar een 5 – 1 overwinning.

Na een aftastende beginfase was de eerste mogelijkheid voor Rijnald Vos, de kopbal van Vos belandde echter op het dak van het doel. Een minuut later was het wel raak. Een vrije bal van Danny Bouwman vond het hoofd van Jos Kroezen, die met een bekeken kopbal het leer in de hoek knikte. Een minuut later stond het echter alweer gelijk. Slordig uitverdedigen door het centrum en een verkeerde inschatting van doelman Wiebe Zinger, stelden Yusuf Ucan in staat om de 1 – 1 in het lege doel te liften. Na deze beide treffers viel er nauwelijks iets te genieten voor de toch in grote getale aanwezige toeschouwers. Een vrije bal van Roy Beekelaar verdween hoog over het doel van Zinger. En na een goede individuele actie van Kroezen, kwam Giovanni Maulany een teenlengte tekort om de 2 – 1 binnen te schuiven. Op slag van rust kwam Noordscheschut alsnog op voorsprong. Waar bij de eerste corner Arend Schonewille nog werd verrast doordat alles en iedereen de bal miste, was het bij de daaropvolgende corner wel raak. Na een klutssituatie voor het doel liep Robert Benjamins het speeltuig over de doellijn.

De tweede helft oogde Noordscheschut toch wat gretiger dan in de eerste helft. Een inzet van de jeugdige Kevin Koster kon tijdig worden geblokt, een doelpoging van Vos verdween voorlangs en bij een tweede poging van Koster bracht doelman Leon van Slochteren redding. Nadat de ijverige Bouwman eerst vanuit kansrijke positie het leer over de deklat kopte, bracht hij enkele minuten later de vele toeschouwers in vervoering. Na een voorzet vanaf rechts controleerde Bouwman het leer op de borst en joeg met een weergaloze halve omhaal de 3 – 1 stijf in de kruising. Beide trainers voerden diverse wissels door, dit kwam het niveau van de wedstrijd zeker niet ten goede. Na een uur spelen mikte de ingevallen Niels Jonker de bal op de paal, de rebound werd door de alerte Schonewille alsnog binnengeschoven. De laatste treffer van de avond kwam op naam van Roy Hooijer Jzn., die vanaf de rand van het zestienmetergebied, met een droge schuiver, de 5 – 1 binnenschoof. Het absolute slotakkoord was voor Zinger, die in een één op één situatie met Danny Stuifzand als winnaar uit de bus kwam.

Door deze overwinning treedt Noordscheschut dinsdagavond aan tegen Lutten, dat met 1 – 0 won van buurman Hollandscheveld. Tiendeveen mag eveneens dinsdagavond weer de wei in, dan is Hollandscheveld de opponent. Beide wedstrijden worden gespeeld op sportpark De Oosthoek te Hollandscheveld.

Lutten wist met 1-0 te winnen van Hollandscheveld op sportpark de Meulenwieke inNoordscheschut

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.