​Cameratoezicht in Hoogeveen onvoldoende

Hoogeveen – Wethouder en Locoburgemeester Gert Vos heeft op vragen van het DvhN toegegeven dat de cameratoezicht in het uitgaansgebied van van Hoogeveen onvoldoende is. Technische problemen zouden de grootste boosdoener zijn.

De acht vaste observatiecamera’s leveren een te slechte kwaliteit en vallen regelmatig uit ondanks technisch onderhoud dat de problemen niet altijd kan oplossen Dat kwam ook weer naar voren bij twee zware mishandelingen onlangs in het uitgaansgebied. In het eerste geval werkten de camera’s niet en probeerde de politie via omwonenden beelden te verkrijgen. Uiteindelijk leidde het onderzoek tot een arrestatie. In het tweede geval was op de plaats van mishandeling geen camera beschikbaar. Ook voor dit incident zijn inmiddels arrestaties verricht.

Volgens Vos heeft de gemeente voldoende gedaan om het systeem gaande te houden ondanks andere geluiden uit de omgeving. In de begroting van 2018 is een bedrag van 50.000,- euro opgenomen voor nieuwe investering en mogelijk aansluiting op het glasvezelnet. Mogelijk worden de beelden rechtstreeks naar de Meldkamer Noord-Nederland verzonden zodat van daaruit de politie kan worden aangestuurd.

In de weekenden wordt nu extra beveiliging ingezet totdat de problemen zijn opgelost.

Lees hier het gehele artikel

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.