​Geslaagde PESTA in Hoogeveen

Hoogeveen- 'Het was gezellig!' en 'Volgend jaar weer!', klonk het na afloop van PESTA! (= feest) afgelopen weekend in theater De Tamboer.

De organisatie van Maluku Hoogeveen kan, evenals vorig jaar, weer hier tevreden terugkijken op een geslaagd evenement. Tijdens deze dag konden bezoekers genieten van de Molukse-Indonesische cultuur die gevuld was met diverse zang, dans en muziek.

De dag begon met kinder- en ouderenactiviteiten die goed zijn bezocht. Diverse standhouders met gadgets, merchandise en uiteraard lekker eten ontbraken deze dag niet. Het avondprogramma was gevuld met optredens van Molukse dansgroepen, muziekbands, DJ MS Porter en was er een demonstratie van Pencak Silat Panca Asas, een Indonesische zelfverdedigingskunst. Er was een loterij en standhouders deden goede zaken.

In de exporuimte waren diverse kunstwerken van Molukse Hoogeveners te bezichtigen (nog mogelijk tot en met 14 juli). Tot het einde bleef de dansvloer gevuld en genoot iedereen zichtbaar van de muzikale sfeer en gezelligheid.  

foto: Jan Penninkhof

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.