Vader van Sharleyne is petitie gestart

Hoogeveen - De werkgroep veilig opvoeden is samen met de vader van Sharleyne, Victor Remouchamps, een petitie gestart om te zorgen dat de aandacht van jeugdzorg weer bij het kind komt te liggen en niet bij bijvoorbeeld mediation met de ouders bij vechtscheidingen.

Aanleiding voor deze petitie is de volgens de vader falende hulpverlening van de hulpinstanties in zaak Sharleyne. Sharleyne stierf vorig jaar na een val van de flat De Arend. De vader van Sharleyne bracht toen naar buiten dat dit voorkomen had kunnen worden omdat hij al bij menig hulpinstantie aan de bel had getrokken over de slechte omstandigheden waarin Sharleyne dagelijks moest overleven. Helaas kregen zijn oproepen geen gehoor en waren de hulpinstanties meer bezig met de drankverslaving van de moeder dan met de verwaarlozing van Sharleyne. Het tv-programma Zembla behandelde de zaak Sharleyne vorige week in hun uitzending. Tijdens deze uitzending deden ze een boekje open over de problemen in het gezin en lieten ze zien dat de hulpinstanties in deze zaak anders hadden moeten en kunnen handelen.

Volgens de werkgroep Veilig Opvoeden is de zaak van Sharleyne niet de enige waar het fout is gegaan. Volgens hun worden jaarlijks 118.000 kinderen in Nederland mishandeld. De inspanning van Jeugdzorg heeft er niet voor gezorgd dat deze cijfers dalen. De Werkgroep Veilig Opvoeden zegt dat verhalen van agressieve opvoedende ouders, stalking en bedreiging vaak niet worden geloofd door Jeugdzorg. Of ze vinden het niet hun taak om dit te onderzoeken. Jeugdzorg zoekt volgens de werkgroep de oplossing voor het probleem in gesprekken, mediation of overleg waarbij de angst voor de agressieve ouder vaak een rol speelt. Uiteindelijk leidt dit tot ernstige schade bij het kind of zelfs tot de dood.

Wie de petitie wil tekenen kan deze hier vinden. De uitzending van Zembla kunt u hier vinden.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.