Vader omgekomen Sharleyne sleept instanties voor rechter

Hoogeveen - De vader vorig jaar 8-jarige meisje Sharleyne Remouchamps daagt de hulpverlenende instanties voor de rechtbank. Volgens hem hebben ze verzuimt in te grijpen toen zijn 8 jarige dochter werd verwaarloost door haar moeder. Deze instanties wisten van de drank en drugsverslaving van haar moeder. Sharleyne kwam om het leven toen ze vorig jaar juni van de 8e etage van een flat viel.

Volgens diverse deskundigen heeft de vader sterke zaak

Kort na het gebeuren werd de moeder gearresteerd op verdenking van de dood van het 8 jarige meisje. Maar door onvoldoende bewijs werd de zaak geseponeerd en houd de rechter rekening met een noodlottig ongeval of zelfmoord.

Het programma Zembla deed onderzoek naar de dood van het meisje. En zij beschikken over documenten dat buurtbewoners regelmatig melding zouden hebben gemaakt. Deze meldingen gaan over de verwaarlozing van het meisje. Het meisje was woonachtig bij haar moeder maar had een omgangsregeling met de vader. Ook de woningstichting en politie hebben meermaals aangegeven bij Het Centrum voor Jeugd en Gezin dat het niet goed ging, echter hebben zij nooit ingegrepen.

Volgens diverse deskundigen heeft de vader een sterke zaak. Er is gefaald door de overheid in de bescherming van het meisje. Er is nooit een ondertoezichtstelling uitgesproken, de Raad voor de Kinderbescherming is er nooit bij betrokken en Veilig Thuis meldingen hebben niet tot onderzoek geleid. 

Uitzending

Bekijk hier de uitzending terug van Zemba over deze zaak.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.