Het Podium: ​Tweede Ronde Metal Battle 2018

Hoogeveen - Aan het begin van deze eeuw daagden de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS elkaar uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Tegenwoordig organiseren Noord Geldersch Metaal en Occultfest in samenwerking met diverse podia, festivals en andere partners voor de 18e keer de Metal Battle.

Gratis entree: Aanvang 20:30 Special Guest = DAMN

Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle. Dit is een wereldberoemde wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

Alle voorronden van de Metal Battle 2018 zijn achter de rug. Middels 3 halve finales ofwel Veldslagen zullen de 12 winnaars strijden om een plek in de Finale op 21 april in Harderwijk. Veldslag Noord vindt op 10 maart plaats in Het Podium te Hoogeveen. De volgende bands treden dan op: Moonwitch (winnaar in Groningen), Sackback (winnaar in Friesland), Soundcrave (winnaar in Overijssel), Temple Renegade (winnaar in Drenthe)

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ' The Rockstation' en Guldenmond Vocal Coaching, een trofee van 'Boneyard', deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The Limelight Records, Studiotijd bij Cornerstone Audio en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep 'Till Wieleman, Occultfest MMXIX, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest. Overige voorronden en info