Nieuw logo voor 40-jarig Unigarant

Dinsdag, 21 Februari 2012 om 15:26:01 | 2769 keer bekeken

Hoogeveen - Dinsdagmiddag is op het gebouw van Unigarant Verzekeringen in Hoogeveen het nieuwe logo geplaatst. Een grote hijskraan moest er aan te pas komen om het logo aan de voorzijde en aan de 'snelwegzijde' te plaatsen. De aanpassing van het logo past bij het 40-jarig jubileum van Unigarant, waarvan 36 jaar in Hoogeveen.

Lidwien Suur, Algemeen directeur van Unigarant, heeft eind januari de aftrap gedaan van het jubileumjaar. Begin juni zal er voor het personeel een groot feest zijn en ook richting relaties volgen er feestelijke acties.

Unigarant is een volle dochter van de ANWB. Vanaf ongeveer 1900 sloot de ANWB al rijwielverzekeringen af voor haar leden. Omdat eind jaren zestig er steeds meer verzekeringen bij de ANWB werden afgesloten, ontstond de behoefte voor een apart bedrijf. Begin 1972 is Unigarant door de ANWB opgericht.

Hoogeveen voorkeur boven Doetinchem
In de zeventiger jaren waren er in Amsterdam heel moeilijk medewerkers te krijgen met de juiste capaciteiten. Uiteindelijk viel eind 1975 het besluit om te verhuizen naar een regio buiten Amsterdam. De keuze was toen tussen Hoogeveen en Doetinchem. Er werd gekozen voor Hoogeveen, vanwege de goede trein- en wegverbindingen met het westen van het land, een goed aanbod van administratief personeel, een prettige woonomgeving voor meeverhuizende medewerkers en er waren gunstige investeringsmogelijkheden. Twintig medewerkers uit de Amsterdamse tijd verhuisden mee naar Drenthe.

Tussen Amerikaanse en Russische consulaat
Unigarant had in haar beginjaren een pand op het Museumplein in Amsterdam. Daar had het gedurende de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog twee illustere buren: het Amerikaanse en Russische consulaat. In enkele jaren werd het pand te klein en in deze roerige Amsterdamse tijd maakte het bedrijf om zich heen ook van alles mee. Zo werd de pui van het Russisch consulaat door een bomaanslag totaal vernield en werd het Amerikaanse consulaat door Vietnam-demonstranten bezet.

Alle schadeverzekeringen
Unigarant heeft in Hoogeveen op meerdere locaties gezeten. Sinds 1996 zit Unigarant in haar huidige pand aan de Schutstraat. In al die jaren is Unigarant behoorlijk gegroeid. Inmiddels werken er 450 medewerkers en worden naast rijwielverzekeringen, ook alle andere schadeverzekeringen voor particulieren verkocht. Dit gebeurt niet direct aan consumenten, maar via de ANWB, assurantietussenpersonen, rijwielhandelaren en reisbureaus.Foto’s: Persfotografie Hoogeveen

Reageer op dit artikel:

Om te kunnen reageren, of de reacties te kunnen lezen, dient u te zijn ingelogd. Het kan zijn dat dit bericht door de redactie is gesloten of dat u geen toestemming heeft om te kunnen reageren op nieuwsberichten. Mocht je desondanks vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de redactie.