Vijfde powerdag Noordscheschut

Dinsdag, 10 Mei 2011 om 10:05:25 | 1880 keer bekeken

Noordscheschut - Stichting The Dutch Claypullers (STDC) organiseert in samenwerking met NTTO weer de jaarlijkse Truck- & Tractorpulling wedstrijden. Voor het eerst in het bestaan van het evenement, zal het motorgeweld twee dagen duren op de leembaan aan de Europaweg 29.

Vorig jaar kwam er na 14 jaar een eind aan de trekkerslep wedstrijden in Noordscheschut, welke door stichting ’T Olde Spul werden georganiseerd.

Om de standaard tractoren toch nog de mogelijkheid te bieden hun krachten met de sleepwagen te laten meten, heeft STDC besloten om dit jaar de trekkerslep wedstrijd in afgeslankte vorm invulling te gaan geven.

Zo zullen op de vrijdagavond 13 mei vanaf 19.00 uur de standaardklassen 4.5 ton - 5.5 ton - 11 ton en de S-Divisie supersport klasse 3.6 ton worden verreden.

Op de zaterdag 14 mei verschijnen vanaf 13.00 uur de volgende klassen aan de start: S-Divisie sportklassen 2.5 ton - 4.5 ton; supersport klassen 3.4 ton - 4.5 ton en ook dit jaar weer de B-Divisie supersport truckklasse 8.5 ton. Verder nog een spectaculaire demo van de Rattle ’n Hum en is er voor de kinderen tot 12 jaar een skeltertrek georganiseerd.

Naast al dit “stoere” geweld voelt STDC zich ook verbonden met de minder valide medemens, vandaar dat we ook dit jaar een eregast hebben die deze dag in het zonnetje zal worden gezet.

Dit jaar is de vijfde editie van dit evenement en dit wil men niet onopgemerkt laten, vandaar dat de toegang op de vrijdagavond voor iedereen gratis is.


Foto's: Schonewille Fotografie

Reageer op dit artikel:

Om te kunnen reageren, of de reacties te kunnen lezen, dient u te zijn ingelogd. Het kan zijn dat dit bericht door de redactie is gesloten of dat u geen toestemming heeft om te kunnen reageren op nieuwsberichten. Mocht je desondanks vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de redactie.