Tractorpulling in Noordscheschut

Dinsdag, 25 Mei 2010 om 9:36:53 | 1786 keer bekeken

Hoogeveen - Komende zaterdag 29 mei zullen er weer dikke rookpluimen opstijgen boven Hoogeveen, want dan organiseert Stichting The Dutch Claypullers (STDC) voor de 4de keer het Truck- en Tractorpulling evenement voor de regio Hoogeveen.

Aan de start zullen ook dit jaar de crème de la crème van de sport- en supersportklassen S-divisie tractoren verschijnen. Al deze klassen zullen in NTTO competitie verband verreden worden.

Vorig jaar nog als 2 demonstratie trucks te aanschouwen (zie foto), maar dit jaar zullen voor het eerst in Hoogeveen 12 trucks de strijd met elkaar aan gaan voor de punten. STDC heeft dit jaar namelijk de B-divisie 8.5 ton supersport truckklasse naar Hoogeveen weten te halen.

Verder zijn er spectaculaire demonstraties in de A- en B-divisie, zo zullen de Newborn Deere en de Easy Rider een geweldige show neerzetten.

Voor de kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een skeltertrek georganiseerd, in verschillende leeftijdscategorieën. En natuurlijk zijn er voor de winnaars wedstrijdbekers te bemachtigen.

STDC voelt zich ook maatschappelijk betrokken en heeft daarom het initiatief genomen om een mindervalide jongen “de dag van zijn leven” te bezorgen. Hij zal op de dag van het evenement opgehaald worden met een truck. Na een rondrit in de omgeving zal hij naar het evenementen terrein worden gebracht alwaar hij de gehele dag een VIP behandeling krijgt.

Het evenement start om 13.00 uur op het terrein aan de Europaweg 29 in Noordscheschut.


Foto: Peter Kramer

Reageer op dit artikel:

Om te kunnen reageren, of de reacties te kunnen lezen, dient u te zijn ingelogd. Het kan zijn dat dit bericht door de redactie is gesloten of dat u geen toestemming heeft om te kunnen reageren op nieuwsberichten. Mocht je desondanks vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de redactie.